koira

Koirasta iloa elämään – 4 syytä hankkia koira

Seuraavan kirjoituksen on kirjoittanut koirientarvikkeet.fi

Koirasta iloa arkeen

Suomalaisten yksinäisyyttä käsiteltiin jo edellisessä kirjoituksessa, joten sen lukemalla olette varmasti huomanneet, että tämä on kansaamme enemmän ja enemmän koskeva haaste ja ongelma myös tulevaisuudessa.

Siinä kehoitettiin suomalaisia hankkimaan seuraa vaikka netin kautta, mutta on hyvä huomata, että se ei ole ainoa tapa, miten yksinäisyyttään voi hoitaa. Koiran hankkiminen on nimittäin ollut monilla eräs paras päätös, ja sen jälkeen sitä huomaa, miten paljon iloa se koira oikeasti tuo elämään.

Koiraa ei tietenkään pidä hankkia huolimattomasti tai ilman harkintaa, mutta jos koet siihen olevasi valmis, ja elämäntilanteesi on siihen sopiva, voi koira auttaa hoitamaan omaa mieltään monella eri tavalla.

Merkittävimpinä pidän itse seuraavia.

  1. Koiran kanssa et ole koskaan yksin, ja vaikka se ei ehkä vastaakkaan täysin toista ihmistä, on se paljon parempi kuin ei mitään. Ja koira pitää sinulle seuraa niin hyvässä ja pahassakin, eikä se jätä sinua.
  2. Koiran luotettavuus tuntuukin hyvältä, ja koska se antaa sinulle lähes pyyteetöntä rakkautta (kunhan kohtelet sitä oikein), voi se saada myös kokemaan tätä samaa tunnetta muilta ihmisiltä. Monesti on vaikea tulkita ja huomata tunteita, jos ei oikein tiedä mistä ne johtuvat.
  3. Koira saa sinut liikkeelle, joka omalta osaltaan myös nostaa mielialaasi. Liikunta on tärkeä keino ei vain kehon vaan myös mielen kannalta, mutta kun mieli on maassa tai tuntuu ettei jaksa, on niin helppoa jättää se liikunta väliin. Tämä on kuitenkin melkein huonoin asia mitä silloin voi tehdä, sillä liikunnan jälkeen olo on parempi, ja monesti myös jaksaa paremmin tehdä muita asioita.
  4. Koiran avulla tapaat myös helposti uusia ihmisiä, ja moni uusi koiranomistaja huomaakin nopeasti, että kävelyillä tapaa helposti muita naapuruston koiranomistajia, vaikka ei olisi heidän kanssaan muuten ollut yhteydessä koko aikana juuri kertaakaan.

Kuten näistä syistä näkyy, koiran hankkimista voin lämpimästi suositella, mikäli pidät eläimistä, ja jos oma elämäntilanteesi niin sallii. Koiraa ei kuitenkaan pidä hankkia harkitsematta, joten pohdi tarkkaan, oletko valmis huolehtimaan siitä vuosien ajan.

Koiran kanssa, kuten lapsien kanssa, on omat hyvät ja huonot hetkensä, mutta onneksi hyvät yleensä voittavat huonot.

Leave a Comment: