silmälasit

Kuinka löytää sopivat silmälasit

Näöstä huolehtiminen on erittäin tärkeää terveyden kannalta, ja monilla siihen kuuluu sopivien silmälasien valinta. Silmälasiopas on tehnyt laajan oppaan tähän liittyen, ja he pyysivät myös lupaa tehdä meille vieraskirjoitus silmälaseista. Ja suostuimme sen heille antamaan.

Kuinka saada hyvin sopivat silmälasit

Silmälasien valinta on asia jossa on helppo mennä väärään. Kriteereitä on niin monia, ja kaikenlaisia mittoja ja muita numeroita laseissa on myös aivan riittämiin. Ja jos ostaa silmälasit netistä, on homma monesti vieläkin vaikeampi.

Kuitenkin sopivien lasien valinta on todella tärkeää, sillä ne ovat päässä tuntikausia, joka ikinen päivä. Pienet virheet ja haitat kostautuvat tällöin helposti. Liian ahtaat kehykset, jotka altistavat päänsärkyyn. Hieman väärän vahvuiset linssit, jotka tekevät lukemisesta hieman vaikeampaa ja myös voivat aiheuttaa päänsärkyä. Pienet virheet voivat aiheuttaa ikäviä ongelmia, kun lasit ovat päässä tunteja joka päivä.

Tämän takia todella tärkeää olisikin saada ja löytää silmälasit, jotka ovat juuri eikä vain melkein sinulle sopivat. Mutta miten sellaiset voi saada, ja mitä siinä pitää ottaa huomiion?

Näöntarkastus on tärkeintä

Melkeinpä ratkaisevin vaihe tapahtuu näöntarkastuksessa, jossa syntyneet virheet hyvin helposti siirtyvät myös hankittuihin laseihin. Tähän on valitettavasti näin asiakkaana aika vaikea vaikuttaa, vaan siinä tarvitaan luottamusta mittaajaa kohtaan. Tämän takia kannattaakin valita luotettavia optikoita ja silmälasiliikkeitä kun etsii näöntarkastusta.

Toinen yleinen ongelma on se, että ei käydä näöntarkastuksessa vaikka olisi tarve. Voi tuntua helpommalta vain mennä niiden edellisten mittojen mukaan uusia silmälaseja ostettaessa, mutta mikäli nämä ovat vanhentuneet, ei se lupaa hyvää uusien lasien sopivuuden kannalta.

Parasta olisi kun näkö käytäisiin tarkistuttamassa aina kun ostetaan uusia laseja tai ainakin parin vuoden välein. Lisäksi se kannattaa tehdä, jos yhtään epäilyttää että oma näkökyky tai kasvojen mitat olisivat voineet muuttua. Kasvojen mitat ovat yleensä aika pysyviä, mutta voivat vaihdella mm. painon muutoksien ja ikääntymisen myötä.

Jos saat kuitenkin mitat oikein, on sopivien lasien ostaminen paljon helpompaa ja todennäköisempää.

Mitä sitten?

Kun mitat ovat tiedossa, ja toivottavasti ne ovat myös oikein, on aika ostaa silmälasit.

Tässä vaiheessa yleisimmät virheet liittyvät säästelyyn, kun ostetaan edulliset linssit ja kehykset. Varsinkin edulliset linssit voivat joskus olla ongelmalliset, ja halvat kehykset taas joustavattomat ja epämukavan tuntuiset.

Vaikka raha ei tietty aina tuo parempaa, on se monesti yhteydessä siihen. Ja mitä pidemmäksi ajaksi olet silmälaseja hankkimassa, sitä suositeltavampaa on panostaa hieman erityisesti niiden linssien laatuun. Se näkyy parempana käyttömukavuutena ja tyytyväisempinä ja terveempinä silminä.

Lisää ohjeita silmälasien ostoon voit lukea sivustoltamme. Keräämme ja luomme sinne koko ajan uusia kirjoituksia silmälaseihin liittyen. Osoitteena sivullamme on silmalasiopas.com.

Kiitos mielenkiinnostasi ja toivottavasti näemme sinut sivuillamme!

Leave a Comment: